Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

„Реклама“ в Sassy

Как НЕ се случва рекламата в Sassy

На всички класически рекламни мурафети ние казваме не fuck off.

Уважаеми рекламодатели, изхвърлете банерите си в кофата. Тук те няма да ви трябват. На прес рилийзите и адвърториалите си също можете да кажете сбогом. При нас никога няма да бъде публикувано ваше съдържание в чист вид.

Не се шокирайте, всичко това е за ваше добро. Дългогодишната ни практика показва, че е огромна грешка потребителите да бъдат подценявани. Типичния интернет потребител не е онзи от зората на интернетизацията у нас – цъкащия банери, попъпи и мигащи карета, и възприемащ всичко като чиста монета балък. Потребителят днес е по-осъзнат, по-уверен, по-трудно се поддава на манипулации и все по-рядко щрака върху банери. А и далеч не е необходимо потребителят да бъде манипулиран, за да извърши покупка. Манипулираната покупка винаги рефлектира върху общото мнение на потребителя за рекламодателя. Което не е добре за никого.

Работата с нас е такава, че ние искаме да сме приятели с всички. И с рекламодателите, и с аудиторията си. И всички да са доволни. Макар на пръв поглед това да звучи невъзможно, ние все пак успяхме да намерим правилния подход. И то така, че да е в хармония с цялата идея на този сайт.

Как се случва рекламата в Sassy

Вместо стандартна реклама ние ви предлагаме фокусирано присъствие. Рекламодателите могат да брендират всеки един материал в този сайт. И дори целия сайт. Просто, нетипично и ефективно. Ако ли пък предпочитате малко по-класическия начин, можете да спонсорирате желана секция от сайта.

Три думи: просто, ясно и ефективно.

Как точно става брендирането? С огромно фоново изображение, заместващо текущото фоново изображение на сайта. Без врътки, флашове, джаваскриптове, скрити връзки, кликащи скриптчета и други евтини, и досадни номера. Всичко, което имате да кажете на потребителя се съдържа във визуалното ви обръщение към него, а ако брендирате конкретен материал, в края му ще има поместена кратка информация за бизнеса ви. Това е напълно достатъчно за човека зад монитора да предприеме определено действие, ако вашия бизнес предизвика интереса му. Ако пък сте по-класически настроени, предлагаме ви още един вариант – вашето лого до заглавието на определена рубрика с линк към вашия сайт.

Има и още една добра новина. Ако се окаже, че вашия продукт или услуга са ни направили впечатление и са били отразени (безкористно и обективно, както подобава на едно държащо на имиджа си издание), вие ще получите 50% отстъпка от стандартната ни цена за брендиране. Отстъпка ще получите и при всяко ново брендиране.

Примери и вътрешна информация

За да добиете представа как изглежда всичко това, ето примери за брендиране на материал: (1), (2), (3), (4), (5) и за брендиране на рубрика: (1), (2).

От SEO гледна точка, с леко намигване ви предлагаме списък на материалите в сайта с най-голяма посещаемост от търсачки. Безспорен лидер е новината съдържаща връзки към 8 сайта за групово пазаруване, която толкова месеци по-късно запазва втора позиция в Гугъл. Следва я материала ни за уасабито, което лично за нас беше доста учудващо. Третото място е за татуираните жени, четвъртото за Nespresso, а петото е за любимата ни детска количка Stokke Xplory. Темите на фокус също предизвикват огромен интерес, но техния трафик идва приоритетно от референтни връзки.

Ето и актуален списък от последните 6 месеца на търсени ключови думи, при които посетителя е попаднал на нашия сайт, и тренда на позиционирането ни спрямо предходен период:

– „Nespresso“ – първо място в Гугъл ↑
– „Nespresso България“ – първо място в Гугъл ↑
– „Dyson България“ – първо място в Гугъл ↑
– „керамични ножове“ – първо място в Гугъл ↑
– „Benjamin Moore“ – второ място в Гугъл ↑
– „айрян“ – второ място в Гугъл ↑
– „кленов сироп“ – второ място в Гугъл ↑
– „петна от пот“ – второ място в Гугъл ↑
– „уасаби“ – трето място в Гугъл ↑
– „Segway“ – четвърто място в Гугъл ↑
– „Chivas Regal“ – пето място в Гугъл ↑
– „Uniqato Melnik“ – шесто място в Гугъл ↑
– „Bushmills“ – осмо място в Гугъл ↓

Горните са все примери за вече отразени продукти и услуги, което според правилата ни значи, че брендиралите ги ще получат 50% отстъпка от стандартните цени.

Как да брендирате при нас

Този PDF съдържа основното, което трябва да знаете за рекламата тук. След като се запознаете с условията и цените, можете да ни пуснете един мейл на saywhat@ този домейн.