Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Вилно селище БОРА

@ Review

, август 2011
Вилно селище БОРА

Малко встрани от глъчката в Малката София, както напоследък казвам на Лозенец, вилно селище БОРА е едно доста приятно място за прекарване на ваканцийка.

От Т-образното разклонение в центъра на Лозенец чупите ляво, продължавате около 500 метра само направо, включително и на другото Т-образно, хващате прашния баир, свивате наляво по асфалтовата алея и се озовавате на паркинга на БОРА. Това е комплекс от 4 къщурки с по десетина стаи и апартамента всяка. Петата, която е до ресторанта, се строи и вероятно догодина ще е готова.

Къщурките са грамотно и неевтино изпълнени в популярния в последните години нео-старобългарски стил, което означава, че са в нещо-като-възрожденска-архитектура с микс от дървени елементи, гранит, керемиди и PVC дограма. Интериора си е съвсем нов и няма никакви конотации с едно време. На фона им непрофесионалното озеленяване тип „ръгай хаотично каквото хванеш“ вади очите.

Разположени в борова горичка, къщичките имат един леко приказен вид. При строежа им са изсечени минималния необходим брой дървета, а другите са интегрирани направо похвално в пейзажа, така щото оградите и бордюрите ги прескачат. Боровата гора също така държи хладно денем и нощем.

За ходене с малко дете препоръчително е да се вземе студио или апартамент, та да може то да спи в спалнята, докато вие си правите нещо в другата стая. В нея удобствата в общи линии се изчерпват с гледането на телевизия, която между другото, тук поне е с добро качество, и нета, тъй като пък всяка къщичка има отделен рутър и силата на сигнала е предостатъчна.

Кухненския кът разполага с хладилниче и кана за топла вода. Съдовете и приборите по-скоро отсъстват или не стават, затова си носете ваш пътен комплект. Всяко оставяне дори на плод на плота или масичката ще предизвика легионите мравки да се появят и понеже не им пука особено, ще напълнят и лаптопа с присъствието си.

Банята е най-ужасното преживяване. Толкова е малка и сгъзена, че всяко къпане е съпроводено с оплискване на всичко с вода. Вода, която никога не изсъхва. Последното означава, че всяко сядане на тоалетната чиния ще ви остави с мокри дрехи и бельо, защото тя е винаги мокра от всички страни. Решението е да влизате винаги голи, което е абсурдно. Липсата на отделен бутон за включване на вентилатора пък означава, че той работи само когато лампата е светната. Друго безумие.

Ресторантчето не е лошо, но не е и нищо особено. Кухнята не блести с нищо. Кафето струва 2 кинта.

Двете напълно оборудвани с всякаква посуда барбекюта в двата края на задния двор и четирите беседки позволяват на немалки групи хора да се угостят както си трябва. А и барбекютата не са точно ония боклуци по 30-40 кинта, които се продават в хипермаркетите за ширпотреба. Напротив, останах силно респектиран от качеството им и професионалното изпълнение.

Обслужването е куул. Кърпите се сменят ежедневно, а най-точното ми мерило за качеството му – доставката на ново руло тоалетна хартия всеки ден е изпълнено.

Ако не ви се бичи до не толкова далечния плаж, можете да се пльоснете до басейна, където има шезлонги и чадъри, които в общия случай остават незаети, дори при стопроцентовата запълненост в нашия случай. До тях пък има и беседка с мека мебел. На поляната отпред може да се рита мачле, да се мята фрисби и всякакви други такива. Пак там е и детския кът с люлки, пясъчник и много играчки.

А когато всичкото спокойствие ви писне, центъра на Лозенец е само на 5 минути разходка пеша.

[+] Красиво и спокойно място за почивка;
[+] Две напълно оборудвани барбекюта с беседки;
[+] Предостатъчно място за паркиране;
[+] Прохладно денем и нощем;
[+] Удобно за ходене с деца и/ли бебета;
[+] Читав безжичен нет с добър сигнал.

[-] Има мравки;
[-] Посудата не става;
[-] Банята е ужасна;
[-] Озеленяването е непрофесионално.

[eshop_addtocart]
  • #1 дограма
    18.06.2013

    Страхотно е и много удобно, че и двете са напълно оборудвани с всякаква посуда барбекюта в двата края на задния двор и четирите беседки позволяват на немалки групи хора да се угостят както си трябва.Много добре сте го описали точно от какво имаме нужда с мойте приятели за след месец. Още един доста голям плюс е това барбекю .Много хубава статия и се радвам че я споделихте с нас, бяхте ми полезни и се надявам често да ни пишете.Банята като че ли не е ли своята нито една друга просто не става.

    ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?