Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Канел

@ Review

, март 2012
Канел

Ако Канел трябва да има слоган, той ще звучи така: „от мейнстрийма за мейнстрийма“.

Къщата на кьошето на Черковна, където се помещаваше Nino, а преди него 30-те години, от известно време се казва Канел. Канел, твърди се, е място, където да отидеш с детето си и да се чувстваш все едно си у дома, в хола. Трудно. Особено ако не си от мейнстрийма, в който е прицелено заведението.

Убеждението в горното започва още от фасадата, на която висят реклами на Coca Cola. И не една и две. Просто цялата фасада е аранжирана с тях. Пак напомням, това е заведение с детски кът. С други думи, срещу известно спонсорство собствениците нямат нищо против корпоративния брейнуош върху клиентите и децата им, и стимулирането на консуматорството у тях. На такива мисли навежда и „детския кът“, част от залата за непушачи. Той представлява изолирано с алуминиева дограма помещение с всевъзможни китайски чудеса от пе-ве-це, Спондж Боб, джага, телевизор и компютър. Има и девойка-аниматор. Не знам за вас, но у дома в хола не ми се налага да изолирам детето си. И най-вече, у дома детския кът не прилича на вход към детска травматология. Въпросът как родителите влизат там, за да прекарат поне в началото няколко минути с детето, докато посвикне бе посрещнат с неразбиране от иначе любезния сервитьор.

След като игнорирахме детския кът, детското столче свърши работа и цялото семейство седнахме на нормална маса. Отворихме менюто и… няма изненада, пълен мейнстрийм. Менютата всъщност са три – напитки, вина, храни, като в последното има и листовка с бирени мезета. Общото им тегло е около килограм. Понеже изработката явно е била сериозно перо, цените са актуализирани с лепенки и директна корекция с химикал. Детското меню включва бургери, пици, спагети и… кремвирши кренвирши. Напълно очаквано.

Интериорът е скучен и отговаря изцяло на общото впечатление за заведение направено от хора без фантазия и таргетирано отново към такива. Покривките можеха и да са изгладени, но на този тип клиентела такива неща не й правят впечатление. Обслужването е относително любезно и относително бавно.

Що се отнася до достойнствата на храната, ще замълча, за да не кажа, че тя практически е лишена от особени такива.

Но ще ви кажа друго. Ако не сте от хорицата, които отглеждат децата си с Baby TV, Спайдърмен и джънк фууд, мястото ви не е там.

[+] близката уличка е удобна за паркиране
[+] детски кът с аниматор
[+] има детски столчета
[+] обслужването е окей

[-] чака ви брейнуош на Coca Cola още преди входа
[-] всичко е мейнстрийм в по-лошия смисъл на понятието
[-] детско меню с джънк фууд
[-] храната е без особени достойнства
[-] незабележителен интериор

[eshop_addtocart]
 • #1 misanthrope
  04.03.2012

  Благодаря, полезна информация. А може ли да споделиш къде все пак е относително ОК да се ходи с деца? Критериите ми са подобни на вашите – да не се пуши в заведението, да са толерантни към деца, да има столчета, да има здрависливна детска храна….

  ОтговорОтговор

 • #2 procopy
  05.03.2012

  Еднозначно, Spaggo. Ревюнце скоро.

  ОтговорОтговор

 • #3 123susi
  06.05.2012

  Не ходене в „Канел“,особено след снощната случка,когато в София заваля пороен дъжд,а в градината на Канел има тента,която да предпазва посетителите от дъжд и слънце ,но нито „собственика“ ,нито управителката с големите цици не обърнаах внимание на опастонста,че тази тента може да не издържи на силния дъжд и да се срути върху клеинтите,какта е станя.Вместа притеснение и извинение „управителя“ нареди на сервитьорите,ако някой от клиентите има претенции да им направи сметката и да ги изгони.В това време в ресторанта имаше доста хора,които не си бяха свършиил храненето имаше и семейства с малки деца,но това не трогна „собственика“.За него е важна печалбата.Не ходете повече в това заведение,където менюто и без това им е безобразно,цените надути,а отношението е без коментар!

  ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?