Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Ловната къща

@ Review

, май 2011

Не е трудно човек да игнорира ресторант „Ловната къща“. Вероятно заради разположението. Още по-вероятно заради името и логото, създаващо конотации с Jägermeister. И ще сбърка.

Ловната къща

Ресторантът е разположен на приземния етаж на стара къща и в допълнение окупира двора. Архитектурно ми допадна с ненатрапчивия си стил и сдържаност. Намира се на ъгъла на локалното на БТА и Загоре, точно зад подлеза. Ако ходите с кола, можете да я паркирате в локалното с много късмет, на Загоре, или дори в задния двор на блокчето кооперацията.

Обслужването винаги е било добро и ненатрапчиво, независимо че от време на време лицата на персонала се сменят.

Интериорът е стандартен, не блести с фрапантни решения. Основната зала малко прилича на столова на хижа. Има камина, еленска глава и прочие. Вътрешната по-малка зала е подходяща за частни партита. Тоалетничките за сметка на това са адски тесни, или поне мъжката.

Менюто, за щастие, не е огромно. В салатите по-скоро отсъстват класически предложения и се набляга на по-европейски. И до една са невероятни. Зеленчуците са твърди и с нормална температура, винаги пресни и свежи. Месото е основно дивечово и ресторантът оправдава напълно името си с него. Майсторството на готвача е извън всякакво съмнение. Всяко нещо се приготвя с вещина и внимание към детайла. Поръчките се изпълняват бързо.

Десертите им са също на много високо ниво. Чийзкейкът е буквално каквото казва името му, а не онова, което човек е свикнал да вижда. Панакотата е също божествена.

Ако сте почитатели на бирата, редно е да знаете, че наливната е само Пети океан, която е жива и не е по вкуса на всеки, макар че изобщо не е лоша. Изборът от бутилирани също е много беден.

Един много значителен минус е безобразната музикална селекция, която за няколко години остана неизменна. Звучат най-ужасните емпетройки от 80-те и 90-те, които сте чували. От Ламбада (да, да!) през Марая Кери до Ace of Base. И то толкова високо, че трудно се издържат. Предполагам понякога и на персонала им идват в повече, защото пък не са редки и случаите, когато няма никаква музика. И да ви кажа честно, тогава е много по-добре.

[+] Качеството на храната е постоянно и високо;
[+] Богат избор на специалитети с дивечово месо;
[+] Градината го прави удобен за посещение с деца.
[-] Абсурдно озвучаване;
[-] Неудобно е за паркиране.
 • #1 tropiquess
  07.04.2012

  Прощавай, за какво „блокче“ говориш? Блокчета има по-нагоре към румънското посолство.

  ОтговорОтговор

 • #2 procopy
  09.04.2012

  Коригирано, благодарим.

  ОтговорОтговор

 • #3 Pitty
  20.08.2013

  Kога ще дойдете да напишете нова също толкова хубава рецензия?

  ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?