Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

СкараБар 2

@ Review

, октомври 2011
СкараБар 2

Харесваме втората скара повече от първата не само заради пълното низвергване на гадните пушачи.

Първия СкараБар е твърде популярен, особено в ранно-пролетните и късно-есенни дни, когато се случи така, че слънцето изгрее неочаквано в някой уикенд, а собствениците решат да извадят масичките навън. Тогава се получава едно чакане за маса и една доста тегава суматоха. Освен това там се пуши. Във втория пък, не се. Той няма открита част и по наше мнение изглежда много по-добре. А може би ние просто не харесваме сградата на СФУМАТО кой знае колко. Прилича ни на нещо средно между фабрика, католическа църква и морга.

Интериора е чист, прегледен, леко домашен и уютен, въпреки студената светлина и откритите прозорци. Аз лично бих сложил нещо бежово или бяло поне в горната им 1/3. Примерно венециански щори, или нещо такова. Като кръпка се явява възголемия телевизор до бара, който нямам никаква представа каква роля изпълнява, но определено не трябва да е там или най-малкото е можело да бъде поместен зад някаква рамка. Гардеробът е отлично хрумване. Макар скарата да се приготвя на 2 метра от масите, вентилацията е перфектна и в заведението няма и следа от пушек.

Скарата, както си е ясно, е ключовата част. Всичко е феноменално вкусно и сочно, а шкембе чорбичката е една от най-добрите, които сме хапвали в последните години в заведение. Да не кажа и най-добрата. Сокът от бъз ще ви върне спомени от детството, а пък най-рахат от всичко ми е, че не се налага кисели развлачени вегани-апостоли, така популярно-демонстративно плъзнали по кръчмите напоследък, афиширайки различността си, да ме гледат с погнуса от съседните маси как режа голям сочен къс месо и го жвакам с наслада. Иначе за тяхно съжаление всичкия зарзават е перфектно свеж и хрупкав.

Винения магазин е супер придатък. Възможността да си поръчаш бутилка за вкъщи и да я платиш с 10 лв по-евтино е още една нетипична за България иновация. Бирата е на Шуменско, което за мен е неоспорим плюс, но неоспорим минус е че и тук не се предлага безалкохолна.

Когато не е пълно, е възможно ходене с деца, дори поставяне на количка. Паркирането през уикендите и вечер е сравнително лесно. През деня, уви, не.

Прекрасна идея е предупреждението за джебчии, да не оставяте чантите си на столовете и да потърсите съдействие от персонала при нужда. Респект.

И сега, най-съществения недостатък – не предлагат доставка. Ако предлагаха, сигурно поне два пъти седмично щяхме да поръчваме.

[+] уютен и приятен интериор
[+] не се пуши
[+] стегнато меню, богат избор вина
[+] разкошна скара, пресни зеленчуци
[+] подходящо за ходене с деца
[+] има винен магазин

[-] няма безалкохолна бира
[-] телевизора дразни
[-] не предлагат доставка

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?