Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

2030 Braserie

@ Review

, август 2010
2030 Braserie

2030 Брасери e много близо до типичното френско brasserie. И като външен вид, и като кухня, и като усещане.

Заведението се намира в София, близо до американското посолство – на бул. Никола Вапцаров 25. Мястото е уютно и носи духа на този тип заведения, които не изобилстват у нас. Не е много голямо и обикновено е пълно, но без да е претъпкано, което е безспорен плюс.

Менюто не е прекалено изобилно, нещата са добре преценени и не се припокриват. Друго много хубаво нещо е, че текстът е редактиран и не се срещат задължителните за повечето заведения правописни и пунктуационни грешки.

Много приятно е, когато за едно заведение не е определящо времето, в което е най-удачно да бъде посетено. 2030 Брасери е точно такова място – можеш както да хапнеш лежерно на обяд хамбургер с картофки (цената от 17 лева на който е честно казано шокираща) или топла лучена супа, така и да отидеш на интимна вечеря или да се срещнеш с бизнес партньор или пък да организираш някакво събитие. Ястията се приготвят прецизно и са изключително вкусни, продуктите са пресни и свежи. Интересно е и това, че се правят обедни и вечерни менюта, в които предложенията се сменят и така ако ходиш често можеш да се изненадваш с нови неща или да хапнеш характерно за сезона ястие.

Винената листа не е изключително богата, но вината са подбрани така, че да осигурят по нещо за всички основни вкусове и предпочитания. Същото може да се каже и за останалите напитки – без изборът да е твърде богат, менюто се опитва да обхване основни категории и да предложи вариант за желаещите да пият бира или пък дижестиви и уиски.

Персоналът е любезен и отзивчив, особено ако организирате събитие и в хода на нещата се налага да обсъждате аспекти по резервацията и менюто.

Цените на основните ястия се движат от 8 лв. до 30 лв., салатите – от 6 лв. до 11 лв. Вечеря за двама обикновено се движи в диапазона 50-100 лв. Ако добавите бутилка вино – повече. Цялото меню може да се види на сайта на заведението.

Проблем и основен минус е паркирането. Наблизо има платен паркинг, който почти винаги е пълен, а близките тротоари са окупирани от офис труженици през деня и клиентелата на Кошарите вечерта.

Резервация може да се направи на телефони 02 868 34 91 и 0886 51 32 16. Работното време е всеки ден от 10.30 до 24.00 ч.

procopy: Брасери има един голям недостатък – навсякъде се пуши. В цялото заведение е наслоена миризма на цигарен дим и вентилацията не се използва твърде, особено когато е по-празно. Не знам защо ми остава усещането, че в последните 2 години, през които не съм го посещавал, или собствениците или клиентелата са се сменили.

п.п. очевидно едно от нещата, за които iPhone 3GS не става, е да прави хубави снимки, още по-малко при слаба осветеност…

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?