Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Cabra

@ Review

, юли 2011
Cabra

Стартиралият преди няма и две седмици вегетариано-вегански бар и по-скоро-бистро-отколкото-ресторант предлага интересни идеи дори за любителите на месо.

Не разбирам веганството като идеология и досега не съм срещнал веган, който може кратко и ясно да ми изложи идеята му и мотивите си. Междувременно е факт, че напоследък у нас много хора повлякоха крак в тази насока, което отвори доста широка ниша и глад за такива продукти и заведения.

Cabra отвори врати на Оборище 18 в последните дни на юни и подтекста му е „natural foods & bar“, което ясно създава очакването, че там месце най-вероятно няма да има. И действително няма, защото Cabra е вегетариано-веганско заведение.

Интериорът е много семпъл и интересен с еклектичната комбинация на картини, стари стъкленици, шарени столове и водопроводни тръби, и някакси напомня стилово нещата на Funkt. Четирите масички отпред създават асоциация за класическо френско бистро и са удобно място да поседнете с бебе или куче.

Храната е интересна и доста разнообразна. Освен ако не сте от хората, които закусват с кюфтета, а вечер не си лягат без пържола, месото няма да ви липсва. Има много алтернативни неща, които могат да бъдат поръчани. В случая гаспачото с авокадо беше отлично разхлаждане в трийсет и пет градусовата жега. Салатките също бяха интересни, но на мен горчичния дресинг нещо не ми се върза и направи салатата да горчи малко повече, отколкото ми е приятно.

Добрата новина е, че поне салатите могат да се поръчат в малка или нормална порция. Лошата новина е, че нещата се приготвят малко мудно. Надявам се да е заради старанието. Изненада ме идеята за салата с дебели цели резени домати да не бъде донесен нож. Всъщност няма значение какво е ястието, идеята ножът да не е част от приборите е куца и ги съветвам да се поправят, пък ако ще и да е в разрез с веганството. Липсващият сет за овкусяване също предизвиква повдигане на вежда. Ако е част от идеологията, окей, грешката е моя и аз просто не съм на място. В противен случай е още един пропуск.

През уикендите се организират брънчове с готини неща, като пържени филийки и палачинки. А най-щастлив съм от факта, че пушачите не са добре дошли.

[+] Не се пуши;
[+] Правят брънчове през уикендите;
[+] Има безалкохолна бира;
[+] Удобно за ходене с бебе или куче;
[+] Храната е интересна и позволява да разнообразите навиците си.

[-] Обслужването не е професионално.

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?