Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Funky Kitchen

@ Review

, септември 2010

Funky Kitchen с подзаглавие Music and food е леко нетипичен bar&dinner, макар на пръв поглед да изглежда като поредното заведение.

Funky Kitchen се намира на мястото на Artisti в сградата на театър Сълза и смях. Това установихме без да искаме една вечер, в която бяхме решили, че ни се ходи пак в Artisti. И се оказа, че него вече го няма. Нямам идея какво се е случило, но е едно от най-кратко просъществувалите заведения, които съм виждал, въпреки помпозното си откриване. Оказа се, че Funky Kitchen е там от декември миналата година и явно няма проблемите на му.

Първото нещо, върху което погледът попада е шокиращият интериор. Или поне шокира мен като човек, който беше тръгнал за изискания и минималистичен бял дизайн на Artisti, но се озова сред театрална кичозност. Масите и столовете са различни, което не е нов похват и принципно е удачен, но когато се прави с мярка и се съобрази с всички останали елементи. Металните пана на стената са откровено грозни и моментално извикват асоциация със соц скулптура, а бялата студена луминесцентна светлина, която излиза зад тях по никакъв начин не се връзва на останалите топли осветителни тела. Стените и колоните са изрисувани с нещо, което създава илюзия на релеф но само на пръв поглед отдалеч. На втори поглед евтинее и създава впечатлението, че е направено просто за да не остане празно мястото. Казано синтезирано, всичко изглежда като опит на някой, на когото много му се иска да бъде интериорен дизайнер.

Хубавото е, че интериорът не е най-голямото богатство на Funky Kitchen. Според мен са хранително-музикалните вечери в които, за съжаление, май вече не присъстват традиционните в началото FunKooks среди с Джун Йошида и Бирата от Phuture Shok. Но дори да не ходите заради „kitchen“ частта в името, няма да скучаете, защото нонстоп се организират други събития и партита, включително караоке вечеринки.

Хранителното меню е с резонен обем. Предлага типичното за един bar&dinner – салати, предястия, паста, сандвичи, като тук е добавена скара и рибна секция.

Funky Kitchen

Салатите са със задоволителен размер и цена. Изглеждат много добре, приготвени са от свежи зеленчуци и са вкусни. По-близката е със зелена салата, лоло росо, чери доматчета, пармезан и, ако добре помня, рукола, и е полята с топъл чеснов сос, който много удачно овкусява всичко. Задната е гръцка.

Funky Kitchen

Клуб сандвичите са с моцарела и прошуто, което е приятно включване, макар и кофти за отхапване без да се изхлузи цялото парче от сандвича.

Funky Kitchen

Кюфтенцата от тиквички също са супер приготвени, ухаят много силно и са чудесни на вкус.

Питиетата са стегнато подбрани и оценени. Малък Blackbush струва 6 лева. Изборът на бира… всъщност избор на бира фактически няма – пиеш или Туборг или Корона. 330 милилитрови. Туборгът е 3 лева, Короната – 6. Въпреки че пия Туборг, намирам липсата на избор на бира за голям минус.

[+] Храната е доста вкусна и приятна на вид
[+] Цените са окей
[+] Заради постоянните партита, когато и да отидете, едва ли ще скучаете
[-] Интериорът горе е „операция шок и ужас“
[-] Дори при празно заведение адски мирише на цигари
[-] Има само два вида бира

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?