Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Art of Kinetik Hedonist

@ Classy, Toys For Boys

, януари 2012
Art of Kinetik Hedonist

Избийте от главата си Лепа Брена, Неда Украден, лесковачката скара, Земунския клан и всички други клишета за Сърбия. Защото най-яката яхта в света е сръбска.

Леко странно кръстената компания Art of Kinetik представя първите си яхти с гръм и трясък. И докато още по-странно кръстения Mazokist далеч не е лош (макар че ние си държим на PD RFF28), двата модела Hedonist (hardtop и open) са онова, което тотално събира очите.

19 метровата машина може да превози до 12 души, 5 от които да останат после да спят на борда. Трите 800-конни двигателя MAN в комбинация с Rolls Royce джетовете осигуряват крейсерска скорост от 33 възела, а ако началството разпука тротъла до дупка, яхтата ще отлепи с 42. При такава скорост разходът ще бъде 420 литра на час, а обсега е 320 морски мили. Прилично.

Вътрешното разпределение може да е с 2 или 3 каюти. Самия интериор е произведение на изкуството. Гранитни блокове в кухнята и банята, посуда изработена специално за яхтата, ножове от Porsche Design и още и още.

Почитателите на Wally със сигурност ще открият известна прилика в стелт дизайна и като едното нищо ще останат зарадвани от това. Не за друго, а защото с начална цена от 2.6 милиона евро Hedonist е десетина пъти по-достъпен от труднопостижимия училищен автобус 118 Wallypower.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?