Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Premium нетбуци showdown

@ Classy, Tech

, юли 2011
Premium нетбуци showdown

Търсите си нов нетбук, но не сте доволни от грозния вид на стандартните? Или просто предпочитате нещо по-особено, нещо което създава wow ефект?

Asus и Acer открай време се съревновават не просто в областта на лаптопите, но и в premium сегмента й. Там Ferrari серията на Acer се сблъсква с Lamborghini серията на Asus. Двете серии използват за основа стандартни платформи от продуктовите гами на компаниите, но с някои доработки. И не само козметични. Все пак, с прайстаг двойно по-висок от този на обичайните модели, смяната на пластмасите не е достатъчна.

Външният вид и на двата е агресивен и апелиращ към определена група потребители. Преценката за покупка е строго субективна и не подлежи на четене на ревюта или изстискване на максималното от хардуера. Защото тези два нетбука са преди всичко лайфстайл аксесоари.

Acer Ferrari One

Acer Ferrari One 200 е по-стария от двата. Задвижван е от 1.2 гигахерцов Athlon X2 L310 в комбинация с Radeon HD3200. Стандартно има 2 гигабайта памет (максимум 4), а дисковете започват от 250 гигабайта. Дисплеят е 11.6 инчово TFT с типичната за всички подобни дисплеи резолюция от 1366 х 768. То се знае, има камера, Dolby аудио система, Bluetooth 2.1, 802.11n, USB 2.0 портове, външен VGA порт, четец на карти и изненадващия XGP порт за връзка с външна ATI видео карта, вместо HDMI, което си е направо задължително в наше време.

Липсват USB 3.0 портове. 5600 mAh батерията издържа до 6 часа. Теглото е 1.4 кг, размерът е на лист А4. Като опция се предлага GSM/GPRS/EDGE/HSDPA модул.

У нас се намира и държи стабилната цена от 999 лв.

Lamborghini VX6

Asus Lamborghini VX6 влезе в продажба в края на миналата година, а предния месец беше анонсирана и подобрената версия, но тя едва ли ще се появи на пазара преди края на годината. На нашия пазар изобщо не е ясно дали ще се появи, предвид че и тази липсва. Ламбото се задвижва от 1.83 гигахерцов Atom D525 в комбинация с ION 2 графичен контролер. Останалото е почти идентично с Ferrari-то, с тази разлика че дисплеят е 12.1 инчов LED със задна подсветка, портовете са USB 3.0, има HDMI изход. На размери е малко по-голям от конкурента си, което го вкарва по-скоро в категорията на subnotebook-овете. Аудио системата е Bang & Olufsen!

Като опция се предлага Bluetooth 3.0. Допълнителния бутон за бързо стартиране зарежда за секунди втора операционна система, която ви позволява основни действия.

Най-добрата възможност за покупка остава британския Amazon, където го има за под 490 паунда с 500 гигабайтов диск и Bluetooth.

За пътуващия човек с нужда от постоянна комуникация, средство за вършене на основни задължения и малко забавление и двата нетбука предоставят нужното. Изборът се корени в това дали предпочитате ярко червено или черно/бяло. Или поне ще бъде така, докато Porsche Design не се включи в надпреварата.

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?