Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Rolls Royce Phantom I Aerodynamic Coupe by Jonckheere

@ Classy, Toys For Boys

, май 2012

След почти 100 години, единствената бройка от този футуристичен автомобил все още е жива. И дано някое местно парвеню с неограничени финанси не я пожелае.

Rolls Royce Phantom I Aerodynamic Coupe by Jonckheere

Всичко започва през 1925, когато Rolls Royce изпълняват поръчка за частен клиент в Детройт с Phantom I кабриолет. При вида на автомобила клиента се хваща за главата и го отказва. Лошо няма, защото желаещи да го притежават има и той променя собствеността неколкократно.

И така до 1934, когато белгийския му собственик го изпраща в местната Jonckheere с желанието от кабриото да бъде направено купе с кръгли врати, аеродинамична форма, два шибедаха, перка на задника и огромна обла решетка на радиатора. Така преправения Ролс печели Cannes Concours d’Elegance през 1936.

След това автомобилът сменя собствениците си още доста пъти, докато завършва пътя си през 50-те години в морга за автомобили в Ню Джърси. Там местен бизнесмен го открива, рециклира и използва за изложения.

През 2001 Peterson Automotive Museum го откупва, разглабя го на съставните му чаркове, проверява кои са оригинални, кои не, сменя каквото е необходимо и го боядисва в черно, за да му се радваме днес в окончателния му вид.

Мен ако питате, Ролс Ройс заслужават един хубав пердах, че не са направили осъвременена версия на модела, вместо да се занимават с глупости от типа на ръбатото и грозно Phantom Coupe.

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?