Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Sennheiser HD 598

@ Classy, Tech

, март 2012
Sennheiser HD 598

Да, да, знам, че е адски субективно и неортодоксално да съдиш за слушалките по външния им вид, ама тия трепят.

С две думи – premium слушалки. Тънката страна (разбирай онази, която не се отнася до звука) включва кремава кожа, кафяв плюш, адски фурнир.

Тъй като чашките са с отворен дизайн, ушите не се изолират. Това от една страна означава, че дългото носене е много по-комфортно, а от друга, че околните ще знаят кристално ясно какво слушате. Както и вие ще знаете какво става около вас. Като човек, който има друг подобен Sennheiser и го ползва за всичко, от гейминг до музика, ще кажа, че с горното се свиква, макар на моменти изолацията наистина да липсва.

Всичко хубаво, само триметровия кабел не е кой знае колко удобен. Нито да го носиш на улицата, нито да го ползваш с домашното hi-fi в малко по-голяма стая. Удобството в случая е възможността той да се откача. Дизайнът му е добре измислен и за да не се откача при всяко подръпване, е необходимо леко отвиване.

За онези, които ги интересуват техническите спецификации:

Frequency response 12 – 38500 Hz
THD, total harmonic distortion < 0.1 % (1 kHz/100 dB SPL) Sound pressure level (SPL) 112 dB Impedance 50 Ω Ъ, да, цената. Вече малко под 400 лв.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?