Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Whaletone

@ Classy

, април 2012
Whaletone

Роял-кит?! Епичен дизайн, фантастична идея, за която можем само да сме щастливи, че е достигнала до нас.

Флуидната форма на Whaletone не може да бъде сбъркана с нищо друго. Окей, за да не предизвикваме драма в музикалните среди, това не е точно роял, а коренно различен инструмент, който прилича на такъв. Whaletone по никой начин не е класически инструмент. Нито визуално, нито структурно. Сърцето му е електронното пиано Roland RD-700sx с технологията SuperNatural, която, твърди се, генерира неразличим от естествения звук. Усилвателят осигурява 4х125 безшумни вата за B&W говорителите.

Whaletone се изработва ръчно според клиентските нужди и стремежът към удовлетворяването им е проявен навсякъде. Като се започне от различните разцветки на корпуса, включително невероятно смелите двутонални, мине се през лазерното гравиране на инициали на стойката за ноти, или цялостното й заменяне с екран, свързан с музикален софтуер, степените на отваряне на капака, осигуряващи различна сила и дълбочина на звука, индивидуално програмируеми педали, входове и изходи за желано от клиента оборудване, отделен звуков процесор с еквалайзер, CD плеър и прочие. Както казват разни хора, възможностите са неограничени.

Макар формата за заявка в сайта да работи, за цената все още няма публична информация. Смелото ми предположение е, че едва ли ще говорим за по-малко от 50 000 евро.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?