Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Домашен пивовар

@ Food&Drinks, Stuff, Toys For Boys

, декември 2012

Жалко, че живея в някакви си деветдесетина квадрата и архитектурата не позволява интеграцията на този уред в хола, иначе…

Домашен пивовар

WilliamsWarn избухват с първия домашен пивовар, от който не просто да не се срамувате, а да сияете от гордост. Концепцията за правене на домашна бира не е нова, но схемата, в която мъкнете някакви кофи като магистър в киселото зеле е твърде битова и по идея малко нечистоплътна. Бирата на Пети океан, която е много добра, също следва подобна концепция, но техните „доферментатори“ първо не са за домашни условия, второ си изглеждат индустриално и трето, не познавам човек, който за 60 дни може да опатка 400 литра бира.

За сметка на това пюристичната домашна пивоварна на WW изглежда като правена от извънземни, а процесът е супер опростен и последователен, и дори пълни схванти като мен вероятно ще успеят да не се отровят. Почистванка, стерилизиранка, изсипване на съставките, настройване на температурата за ферментация и чакане няколко дни. На петия ден включвате охладителя, на шестия слагате избистряща добавка и след още един ден сте готови с продукцията си от 23 литра домашна биричка. При моето пиене това ще стигне за около 2 седмици.

Супер. Сега неудобствата. Те са три. Първо идва цената от 5 660 новозенландски долара или 7 000 лв. За толкова пари не можеш и читава кола да си вземеш, та всъщност не е кой знае каква драма. На второ място е въпросът какво правим една седмица след като си изпием партидата, докато чакаме новата да стане. Трето и много важно – какво точно съдържат китовете за приготвяне, тъй като съставките им не са упоменати на сайта.

Китовете също струват пари, между другото. Гравитират около 36-40 новозенландски долара, което дава цена от левче и малко за халба прясна домашна бира. А покрай бирата в нещото можете да си правите също сайдери, пенливо вино, джинджифилова бира и газирана вода. Хм, я направо ще им пиша да увият една…

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?