Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Псевдо-чийз-псевдо-бисквитена-торта

@ Food&Drinks

, март 2012
Псевдо-чийз-псевдо-бисквитена-торта

Не бяхте на откриването ни? Жалко. Пропуснахте да опитате правената на 3 бири и едно уиски домашна сладост на шеф Прокопи. Но хайде, от него да мине.

5 малки пакета обикновени бисквити се счукват с кухненски чук, бутилка, тиган, или каквото намерите за добре. Гледайте да не станат на прах, но да не са и много едри.

Разпределяте половината от счуканото по дъната на хартиени формички (в IKEA има подходящи, ако се чудите откъде). Отгоре сипвате по една препълнена супена лъжица от следната вече приготвена смес: кутия Рикота от половин килограм, две кисели млека (препоръчваме 4.5 процентовото на Frezco), две супени лъжици мед (сещате се от кой), две супени лъжици сладко/конфитюр от боровинки, настъргана лимонова кора и лимонов сок на око, малко уиски, малко сушени боровинки, плодовете от един компот от малини (откриването на такъв без консерванти, подсладители и друг шит, оказва се, не било толкова трудно).

Втората половина от счуканите бисквити приготвяте по следния начин. В купа разбърквате сока от компота, още две лъжици от конфитюра, уиски на око. С получената смес заливате бисквитите. Обърквате хубавичко. Разпределяте полученото по формичките като трети етаж.

После шибвате в хладилника да се стегне. Най-добре е да го направите вечерта и го оставите да стои до сутринта, когато бисквитите вече ще са попили всичко. Финален щрих е поръсването с какао.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?