Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter
Бамбуковите въглени – природната филтрация

Запознати сте с чудесата, които прави активния въглен при хранително натравяне, нали? Ще се удивите от чудесата, които правят бамбуковите въглени в ежедневието.

Историята на бамбуковите въглени ни отвежда в древен Китай и Япония, където употребата им била ежедневна. На акваристите в съвремието са известни, тъй като се употребяват в много от филтърните системи за аквариум. Известни са и на производителите на филтърни кани, чиито филтри ги съдържат. Извън това намират все по-голяма употреба в текстилната индустрия. Последното приложение обаче тук няма да разглеждаме засега, а ще се спрем изцяло на филтриращите свойства.

Бамбуковите въглени са с пореста структура, която абсорбира замърсяванията. Те са богати на минерали, като калций, магнезий, калий, натрий, които се отделят във водата.

Или с други думи, с „щрак“ превръщат чешмянката в минерална вода.

Една от причините китайския и японски чай да имат толкова добър и различен вкус е именно защото се приготвят с въгленова вода.

Към минерализиращите свойства следва да прибавим антимикробните и антигъбични, идващи от естественото съдържание на безвредни за човека микроби, които се грижат за разлагане на вредните такива. Така водата бива очистена от токсини, микроби и гъбички. Пак с „щрак“.

Тъй като при бебета съществува риск от хиперминерализация, съветът ни е да използвате отделна кана за бебето и да изваждате въглените след 5-6 часа.

Другата интересна новина е наличието на инфрачервено излъчване с дължина на вълната между 4 и 16 микрометра от въглена, които ние абсорбираме и косвено подобряваме кръвообращението си. Като добавим и умопомрачителното му свойство да поглъща електромагнитните вълни, разбираме че филтрацията при него е на всички възможни нива.

Как работи всичко това. Поставени в еднолитрова кана с вода 3-4 плочки с размери са достатъчни за двумесечното й пречистване при постоянно пълнене. Въглените трябва да престоят 8 или повече часа за оптимален резултат. Добрата новина е че след това въглените не се изхвърлят, а в продължение на 6 до 12 месеца могат да се ползват алтернативно за:

  • абсорбиране на миризмите в хладилника; в чекмеджетата за плодове и зеленчуци се абсорбират газовете и така те се запазват по-дълго свежи;
  • обиране на всички боклуци и токсини от мазнината на фритюрника;
  • пречистване на течностите при готвене и придаване на нов вкус на ястието;
  • обиране на електромагнитните излъчвания в стаята, пречистване и йонизиране на въздуха;
  • стимулиране на растенията и рибите;
  • обогатяване и омекотяване на кожата при поставяне във вана;
  • отстраняване на миризмите, влагата и гъбичките от шкафа за обувки.
[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?