Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

За никого не е тайна, че маркетелозите отделят на децата специално внимание, за да ги впримчат във веригата на бранд робството. Вижте докъде са стигнали нещата.

Consuming Kids е онзи филм, който разказва историята на детския маркетинг и превръщането на децата в най-големия консуматор и манипулатор за покупка. Винаги подлагам на съмнение цифрите изнасяни в подобни филми и никога не базирам мнението си на тях, но ако не друго, виждам какво се случва около мен. Дори в забутана държава, като България, таргетирането на децата е налице от години. Резултатите също – дебелите гъзове на 4-5 годишни деца, плюскащи Макдоналдс заради филмова играчка със стойност половин стотинка, се разхождат по улиците, а до тях вървят безумните им родители, за които това е в реда на нещата. В реда на нещата е децата да се гримират, да носят бюстиета и да приличат на малки парцали. В реда на нещата е децата да казват „искам“ и „купи ми“ в пъти повече, отколкото „благодаря“. И е в реда на нещата това да се подминава с вдигане на рамене, защото „живеем в такива времена“. В същото време хората заснети във филма да казват „хванете ги докато са малки и ги направете ваши до живот“ продължават да работят яко по въпроса.

Ако ви пука за бъдещето на децата си и, в един по-глобален план, на всички нас, можете да го изтеглите от Колибка, хем със субтитри. Макар че на този етап започвам да мисля, че най-добре е догодина за Нова Година наистина да ни удари нещо.

  • #1 eligrane
    26.11.2011

    Много добро! Всеки родител си трябва да го гледа ;)

    ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?