Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Stokke Xplory

@ Good Living, Sassy Kids

, октомври 2010
Stokke Xplory

Има далеч по-скъпи, сайбър изглеждащи и натруфени колички. Но когато става дума за удобство и фантастичен индустриален дизайн, Stokke Xplory е икона.

Едно нещо обикновено ме изпълва с респект към определени марки. Целта им да не предлагат широка гама продукти за различни потребителски групи, а тъкмо напротив – да имат възможно най-тясната гама, ориентирана към точно определена група, но в нея да вложат всичко, на което са способни.

Xplory е единствената количка на Stokke от години насам, като всяка година излиза подобрена версия.

Виждали сте я – няма друга количка с такъв вид. Xplory е гениално измислен инструмент. Еманацията на инженерната мисъл в тази област. Всеки един елемент се регулира, за да е максимално удобен за ползване. Изборът накъде да гледа детето ви също е ваш, както и изборът колко легнало или изправено да е. За да се преодоляват неочаквани препятствия, като стълби и бордюри, или пък за да се качите на ескалатор с нея трябва само да сгънете задните колела с едно движение. В същото това сгънато положение можете да я транспортирате в багажник, като заеманото място е минимално. Просто защото стойката е компактна. Теглото също е ниско – 7.5 кг за стойката, 12.5 килограма с кош за новородено, при типично за повечето колички над 16. Транспортният сак, който се продава като допълнителен аксесоар е отлична идея за хора с динамичен живот.

Ако живеете на място с разбити и/ли павирани улици и тротоари сигурно няма да се зарадвате особено на липсата на типично окачване в тази количка. Тя просто е монолитна. Няма амортисьори и далеч не е от популярния у нас тип „бъги“ с купища алуминий, пружини и 10 цолови гуми. И слава Богу!

Вносител са магазини „Девет плюс“. Цената на версията за новородено е ~1960 лв. Аксесоарите също струват подобаващо. Запазените екземпляри втора ръка с екстри и седящо столче вървят по ~1200.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?