Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Живот като на кино

@ Homestyle, Things

, октомври 2012

Гениалните идеи почти винаги са прости и в синхрон със заобикалящата ни среда. И този път така.

Живот като на кино

Струпеите от бетон, тухли, керемиди и греди, които строим, за да сме на „сигурничко“, със сигурност не граничат с гениалното. Не е гениално цялата ти връзка с околния свят и природата да става през няколко четвъртити отвора в стените. И ако в града този тип конструкции са проява на известен прагматизъм, примерно за да не гледат всички околни иначе красивото ви голо тяло, извън него имаме нужда от нещо друго. Нещо по-флуидно. Нещо по-естествено.

Гамата CristalBubble на французите BubbleTree е съставена от топчести прозрачни куполи, в които човек спокойно може да разположи дневна, гостна или спалня, според нуждите си. А защо не и стая за медитация, или кабинет? Циркулацията на въздуха е осигурена, отоплението не е проблем. Остава само да внесете необходимото и това е.

Моделите са няколко:

  • CristalBubble е най-малкия и представлява именно каквото името казва – прозрачен балон.
  • BubbleRoom е балон подходящ за спалня. Долната му част е непрозрачна. Влизането и излизането стават през нещо като „шлюз“.
  • BubbleLodge е по-голяма конструкция от две сфери – една голяма и една малка, в която отново се влиза и излиза през „шлюз“.
  • GrandLodge е същото като BubbleLodge, но с две големи сфери.
  • BubbleDrop е по-скоро непрозрачното допълнение към колекцията, за онези, които сериозно държат на уединението си.

Но преди да започнете да потривате ръце след разглеждането на чудните снимки и оценяването на концепцията, ето го и студения душ. Цената, която не е като на градинска беседка от PVC. Стартира от 7 800 Евро и отива до 12 900.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?