Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Водният конец

@ Look&Smell, Stuff

, декември 2012
Водният конец

Години наред си мислех, че ми е хрумнало особено гениално изобретение. И така до днес, когато открих, че някой отдавна ме е изпреварил.

Концепцията за чистене на зъбите с водна струя ми се яви под душа преди десетина години, когато незнайно защо реших да използвам слушалката, за да почистя с тънките й струи разстоянията между зъбите си. Тъй като разработката на такъв девайс не е по силите ми, всичко умря ден по-късно на етап „идейна скица“. Но не е голяма загуба, тъй като така наречените water flossers или още устни иригатори съществували, моля ви се, от 60-те години.

По принцип не чистя зъбите си с конец, понеже самата концепция ми е много противна. Вместо това с радост бих използвал такъв уред, защото с него:

– го няма чекненето на ръце, ченета и опъването на бузи в опит да се достигне желаното място;
– не разранявате венците си;
– не си режете ръцете с глупавия конец;
– не си омазвате цялата физиономия с лиги и остатъци от манджа;
– ръцете ви не се омирисват на вече попреферментиралите хранителни сокове, полепващи по конеца;
– не изглеждате като шибан идиот.

Кратка разходка в амазона показа, че има богат избор от подобни устройства. Някои се закачат директно за кранчето на мивката, което е неудобно, други са даже безжични. Стандартните приличат на кана за вода с компресорче и маркуч с различни накрайници. Цените гравитират от $20 до $50, което е горе-долу колкото една моторизирана четка за зъби.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?