Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Совите не са това, което са. Нито биото е онова, което се твърди, че е. Beware!

Този шампоан ми бе продаден за „био“ и аз в бързината дори не обърнах внимание. Цената от 18 лева и невзрачната бутилчица някак ме убедиха, че наистина е така. Не отне много време на косата ми да спре да го харесва и едва тогава се зачетох и установих, че в този шампоан няма нищо „био“. Единственото, което носи алтернативни конотации е твърдението, че е произведен с натурални средиземноморски съставки и с грижа за околната среда – environmentally friendly опаковка, 25% по-малко пластмаса и може да се рециклира, както и че подпомага нещо си в Коста Рика. В рекламните материали се набляга на морковения екстракт, бадемовия протеин и маслиновия ацетат в комплект с глупостта, че това е highest quality shampoo, но някак между другото се пропуска пълното фрапиращо съдържание:

Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Olivamphoacetate, Sodium Chloride, Dimethicone, Amodimethicone, Daucus Carota (Daucus Carota Sativa Root Extract), Hydrolyzed Sweet Almond Protein, Polyquaternium 7, C11 15 Pareth 7, Laureth 9, Glycerin, Trideceth 12, Citric Acid, Disodium EDTA, Benzophenone 4, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, CI 19140 (Yellow 5), CI 14700 (Red 4), Perfume (Fragrance)

Макар точно той да не присъства в Cosmetics Database, оценката за потенциална опасност на останалите шампоани на компанията е 7/10.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?