Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Philips Bodygroom Plus

@ Look&Smell, Stuff, Toys For Boys

, януари 2013

Мъжки косми махаме всякакви. Вече по-бързо, лесно и приятно.

Philips Bodygroom Plus

Първия Bodygroom не беше лош, но имаше разни особености и досадни проблеми. Някои от тях бяха трудни за приемане и трескаво чаках мига, в който щеше да се появи усъвършенствана версия. Plus е тази версия и разликата е наистина фрапантна.

Странния син цвят, популярен едно време сред продуктовата гама на Philips, е заменен от черен с хромирани елементи. Самата машинка вече не изглежда като играчка. Стойката е радикално променена и тук мога крепко да стисна десниците на дизайнерите, които са се сетили, че идеята да си държиш накрайниците в и без това празното й тяло, вместо да се чудиш къде да ги шибнеш, хич не е лоша.

Самите накрайници са променени много радикално. В първия Bodygroom имаше тример/бръсначка с няколко приставки за дължина, които се монтираха върху него. Да ви кажа честно, така и не разбрах за толкова време на коя страна се слагат тия глупости и след първите два опита забравих за тях. Сега нещата са различни. Освен приставката за тримиране/бръснене има една друга – само за тримиране, върху която се монтират два накрайника, единия от които с 4 позиции за регулиране на височината, другия с 5. И докато се изпълних с щастие, че сега ще мога спокойно да си жуля и краката без проблем, наистина не виждам смисъла от чак толкова настройки на височината. Добра идея е, че двете глави – тримиращата и бръснещата, са на отделни приставки. Бръснещата глава на свой ред не се откача толкова лесно, какъвто беше вечения проблем със старата машинка.

Работата с уреда също е променена като усещане. Работи се много по-бързо и лесно. Тримиращата глава скоростно насмита космите, а после с бръснещата се прави fine tuning. Двете ръце отнемат десетина минути. За сравнение преди трябваха над 20.

Може да не е кой знае какво, но само който не е ползвал първия Bodygroom няма да разбере ползата от индикатора на корема на машинката. Преди разбирах, че батерията свършва когато чуех, че моторчето започва да бръмчи по-слабо. Следствието от това е осъзнаването, че имаш още около 2 минути, след които кой ял-ял, после зареждаш половин денонощие до следващата сесия, пък върви по улиците с една полуобръсната ръка междувременно. Е, тук има доволно повече време да стане ясно, че нещата отиват към логичния си край, когато червената лампа светне. Самата батерия издържа много. Над час и половина по мои сметки. Което прави обезкосмяването на цяло тяло, включително краката, напълно възможно наведнъж. При нормално окосмяване.

Цената е ~110 лв и е напълно оправдана за всеки, който не се вписва в анадолско-аграрния архетип.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?