Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Никнене на зъби: естествените алтернативи

@ Gift Ideas, Sassy Kids

, юли 2011
Никнене на зъби: естествените алтернативи

Никненето на зъби е един от онези freak периоди в отглеждането на бебе. Ето няколко средства, с които да облекчите живота на чавето и своя.

1. Кехлибарено герданче. Свойствата на кехлибара са известни от векове. Търсете натурален балтийски кехлибар. При него има само механична обработка на зърната, но не и термично пресоване и оформяне. Изключително важно за герданчето е между всяко зърно да има възел. Така дори да се скъса, което е малко вероятно, ще падне само едно зърно.

2. Зъбен корен (teething root). Това е корен от ирис. Ирисът, то се знае, трябва да бъде органично отглеждан. Дъвченето на корена успокоява болката и дразненето и подпомага излизането на зъбчето.

3. Дъвкалка от естествен каучук. Дъвкалката трябва да има различна текстура в различните си части и да е удобна, и за хващане, и за дъвчене. Sophie the Giraffe e страхотна.

4. Гранули от лайка. Лайката действа адски успокояващо на венците и зъбите. Гранулите са подходящи за стриване и разтваряне във вода. На всичкото отгоре са окей и за… оф… вегани.

5. Органичен лосион за бузки. Този лосион се прилага външно върху бузките и успокоява дразненето и болката. Съдържа етерични масла и билки. За мен най-добрия е Cheeky Monkey.

п.с. И когато става дума за такива неща, моля ви, не се доверявайте на идиотите във форумите, които мажат венците на бебетата с ракия или правят безнаказано други народни свинщини.

 • #1 doriii
  04.08.2012

  Кехлибарените герданчета подходящи ли са за гризкане?

  ОтговорОтговор

 • #2 procopy
  05.08.2012

  @doriii: В името на безопасността на детето ви – не.

  ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?