Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Ножици Fiskars

@ Left-handed

, декември 2010
Ножици Fiskars

Fiskars са една от малкото компании, които отделят специално внимание на решаването на един болезнен (буквално) ергономичен проблем – рязането с ножица при хора, боравещи с лявата ръка.

Като левичар винаги съм мразел рязането с ножица. Най-вече защото не виждам линията на рязане и обикновено всичко става на верев. Защо не я виждам, питате вие? Много просто, защото нормалната ножица не е предвидена да се гледа, нито държи от обратната страна.

Продуктите на Fiskars винаги са били качествени и по-важното – помислени. И ножиците им за хора боравещи с лявата ръка не са изключение.

В текущите каталози на компанията има 2 домакински и 2 градински ножици за левичари, но според мен това са два продукта, които просто могат да се ползват за различни неща – визуално нямат никакви разлики. А и както ми бе любезно обяснено от представителите, тези ножици с еднаква лекота се справят и с домакинските, и с градинските задачи, в това число нарязване на стръкове зеленчуци в кухнята и подкастряне на растенията.

И докато при възрастните нещата вече са по-лесни, децата-левичари страдат адски много точно заради ножиците, които са принудени да ползват редовно. Питайте мен колко неприятности съм имал именно защото на никой по соца не му беше хрумнало, че със стандартни ножици не става. Всъщност соцът си беше наумил да реши проблема с децата левичари просто като ги обърне в правата вяра и ги отучи от работата с лява ръка. Но понеже подобни репресивни практики в цивилизования свят не могат да съществуват, Fiskars поправят и този пропуск със специалните си детски ножички.

Продуктите на Fiskars се продават в повечето големи вериги, но специално с откриването на тези ще имате известни затруднения. Първо защото ножиците от далечен Китай струват много по-евтино и второ, защото левичарството у нас все още се счита за нещо прекалено отдалечено от света на редовия гражданин, за да породи съответен търговски интерес. В Amazon обаче ще имате успех.

[eshop_addtocart]
  • #1 lilia
    23.12.2010

    Харесах си тези шаренките, с рисунката.Дори и за бретонче има.Чудесни са

    ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?