Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Игрите, в които се употребяват джойстици са доста малко в наши дни, но е хубаво човек да знае, че има един, на който може да разчита.

Това е един от малкото приятелски настроени към левичарите джойстици. И единственият, който си струва покупката. Макар моделът да е на над 5 години и вече да не е в официалната продуктова гама на Saitek, които са се ориентирали към по-сериозно увредени мозъчно компютърни потребители и wannabe отвличащи самолети терористи, той си остава изключително кадърно направена периферия.

Намигането към левичарите не се изразява в проста симетрия, а в тотална ергономична гъвкавост. Играчът може изцяло да промени захвата. Подпората за китката може да се сваля и регулира както по посока, така и по височина, което е изключително важно – все пак освен с нормални, има хора и с малки, и огромни ръце. Шапката се регулира отделно по две оси – първо наклона й се променя, така че да е най-удобен за палеца без да предизвикв напрежение и второ, спусъкът може да се прибира назад или изважда напред отново по същата причина, но за показалеца. Резултатът е адски удобен джойстик. С дванайсетте си програмируеми бутона, rudder и throttle контрол, той е също и един от най-гъвкавите. А колко е як, като светне в синьо и озари цялата стая…

Force частта е в името неслучайно и показва наличието на force feedback, който тотално променя усещането в игрите. Цената се запазва в диапазона над 100 лева, като към момента е ~120. Налична е и безжична версия.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?