Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Домашна тухларна

@ Lifehacking, Stuff

, януари 2013
Домашна тухларна

Така нареченият paper log maker е един изключително прост, но полезен уред, с който да рециклирате в домашни условия ненужната хартия.

Ако имате печка на дърва, камина, барбекю или друго средство, което изисква разпалването на огън (и, разбира се, ако имате ненужна хартия), ще се влюбите във възможността да съберете едното и другото, и да получите стабилна хартиена… тухла. За какво се ползва тази тухла? Предимно като средство за разпалване на огъня, което трае много, много време и може да се използва отново и отново или направо да замести дървата, но декоративните приложения също не бива да се игнорират. Как се прави? Супер лесно – пъхате вестници в кофа с вода, изцеждате ги и ги нареждате в пресата, после упражнявате известно усилие, за да компресирате масата и отцедите водата и ето я – тухлата е готова. Остава само да изсъхне.

В британския Амазон има различни варианти. Цената гравитира около 20 паунда. Сигурен съм обаче, че можете да измислите как да си направите такава и с подръчни материали.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?