Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Три незаменими продукта при изграждане на хранителни навици

@ Sassy Kids, Stuff

, октомври 2011
Три незаменими продукта при изграждане на хранителни навици

Само който не е захранвал бебе не знае каква суматоха и свинщина може да създаде за секунди едно същество с тегло под 10 кг.

Рано или късно при всяко бебе настъпва периода на захранването. Той е съпроводен с невъобразимо мазало в диаметър от два метра, особено ако родителите практикуват baby-led weaning, който според нас лично е най-смисления и логичен начин, особено ако го съпоставим с традиционното за българина насилване или кандърдисване. За да опазите разсъдъка и дома си в (сравнителен) порядък ще помогнат тези три аксесоара.

1. Лигавник. Важното е лигавникът да е от миеща се материя, обикновено нещо найлоново, и да има джобче, което да улавя някаква част от летящата по всички посоки, или падаща от устата храна. От опит препоръчваме този, маймунката е невероятна. Специалното джобче от вътрешната страна позволява сгъването му сам в себе си.

2. Подложка за маса. Също като лигавника, подложката задължително трябва да е миеща се. Добре е захващането да е с вакуумчета, с които тя се закрепя (относително) стабилно, въпреки че бебе на около година няма никакви проблеми да ги отлепи всичките, ако пожелае. Краят трябва да завършва с джобче, което да събира изпадащите в периметъра му храни. Нашата е тази и работи много добре.

3. Подложка за под. Миеща се, то се знае. Целта й е да улавя всичко и да предпазва пода/килима ви от замърсяване. Вкъщи ползваме тази подложка с диаметър 1.2 метра, която може да се използва и за редица други цапащи дейности – рисуване, моделиране, лепене и какво ли още не. Ефектът е изпълнен с щастие татко, който ненавижда мръсотията, особено по пода.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?