Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter
Bobble Bottle

Персонална филтрираща бутилка за вода с приятен дизайн от Карим Рашид и изработена от рециклирани материали.

Водата. Нещо повече от безцветна и безвкусна течност. Без да имаме за цел да вадим конспиративни теории, ако не сте гледали двата филма по темата, изгледайте ги. Дори само информативно.

Повече от година две години нашето домакинство консумира филтрирана чешмяна вода. Първо, излиза по-евтино от бутилирана; второ, полиетиленовите бутилки хич не са полезни за духа и тялото; трето, много по-удобно е да си налееш каната, когато се изпразни, отколкото да търчиш до магазина; четвърто, доколко минералната вода е минерална е един много спорен въпрос, а доколко е полезно постоянното пиене на минерална вода също заслужава замисляне. Пък и бамбуковите въглени са ултимативния филтър.

Това обаче у дома. На ход е по-различно. Bobble Bottle е верния подход към персоналната консумация на вода. Освен очевидното й приложение за хидратиране на хора с динамичен живот, тя може много да помогне на всички, които нямат изградени навици за поемане на минимум литър-литър и половина чиста вода дневно, защото превръща пиенето й от нещо обикновено в лайфстайл избор. Карим Рашид and stuff, нали. Сега вече няма да се чувствате тъпо, че носите със себе си синкава пластмаса с грозен етикет.

Бутилките са изработени от рециклиран B-free полиетилен и са в три обема: 385, 560 мл и 1 литър. Филтрите са от активен въглен в 6 екстравагантни цвята + специална колекция шарени детски филтри и съответстват на международния NSF стандарт за резултатно качество на водата. Един филтър очиства 150 литра чешмяна вода и може да се използва цели 2 месеца. След това просто купувате нов филтър в желания цвят.

Тъй като Bobble не е обикновена бутилка от типа пиеш-хвърляш, тя изисква известна, макар и минимална поддръжка. Като редовно измиване с топла вода и сапун например. Филтърът на свой ред хич не харесва топла вода, затова се уверете, че онази, която пиете, е с температура под 30 градуса. Бутилката не харесва екстремния студ на камерата, но със седенето в хладилника няма никакви проблеми.

Bobble Bottle е бутилка предназначена само за питейна вода.

Не слагайте други течности в нея и не наливайте вода от източници с неясен произход.

Варовитата вода оказва въздействие върху дълготрайността на филтъра. С две думи, запушва го и го посъсипва. Имайте го предвид, ако живеете или ходите в район с такава.

Преди първата употреба напълнете бутилката, поставете филтъра и изцедете съдържанието й през него. След това сте готови да лочите жадно.

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?