Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Infinity Optics Watch

@ Gift Ideas, Stuff

, октомври 2011
Infinity Optics Watch

Не знам каква муха ми влезе в главата, но се присетих за този часовник, после нещо ме прихвана и реших да повторя грешката да го купя.

Преди всичко, нека уточним. Часовникът е невероятен по идеята си и винаги, ама абсолютно винаги, докато го имах, предизвикваше wow ефект. Само влезте в заведение и небрежно цъкнете бутона по някое време да видите колко е часа.

Принципа на часовника се основава на две оловни огледала обърнати едно към друго. Така се създава ефекта на безкрайност. Горното огледало е наполовина прозрачно, което позволява да видите колко е часа все пак. Основния пиниз обаче идва от черната светлина и флуоресцентната боя, с която са намазани стрелките, логото и трите точки за часовете. Друго няма.

Удоволствието от притежанието на часовника е безкрайно. Тоест щеше да бъде безкрайно, ако не се намесваха факторите, заради които нарекох покупката му грешка. Изработката е адски евтина. Кожената каишка доста се деформира и само няколко месеца по-късно прилича на гъз. Материалът, от който е изработен самия часовник е някаква евтина сплав, която освен че се лющи, отдолу се окислява и ако имате чувствителна кожа, по ръката ви могат да избият алергични пъпчици. Отделно поради факта, че ще цъкате копчето за светлината постоянно, батериите няма да изкарат повече от няколко месеца. Тогава ще разберете, че смяната им ще ви струва колкото самия часовник.

Ама хич не се притеснявайте и направо го изхвърлете в кофата. Цената му в момента е пренебрежимите 14 паунда, които ви дават право да сменяте часовници като носни кърпички или просто да направите един интересен подарък.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?