Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

On rocks

@ Lifehacking, Stuff

, септември 2011
On rocks

Известни на скандинавците от време оно, охлаждащите камъни са интересна врътка. Друг е въпроса защо просто не са оставяли бутилката навън за 15 минути…

Една от причините големите играчи и ценители да пият уискито чисто и топло е разреждането, което се получава от леда в него. Аз лично проблем с леда нямам, но не мога да отрека, че чистото уиски има друг вкус.

Всички сте виждали още от едно време пластмасовите сферички и други такива, които се слагат в камерата, после се пускат в питието и така многократно. Сега, първо пластмасата е убер вредна, второ е убер грозна и трето, хич не е изискана. За ценителите, които биха пили питието си хладно, ако можеха, са камъните за изстудяване на напитки.

Whisky Stones на Teroforma съдържа 9 изумително изглеждащи кубчета заедно с торбичка за съхранението им. Материалът е така наречената талкова скала или още сапунен камък.

On The Rocks Drink Chillers е съставен от 6 цилиндрични къса гранит, всеки от които от различен тип и с различна шарка. Изглеждат наистина супер. Идват с дървена поставка, която служи за замразяване и сервиране.

Когато стъкло и камък се смесят, човек неминуемо трябва да има едно на ум от възможността в един момент да стане „прас“. Затова, преди да пиете извадете камънака.

В хода на проучването попаднах на този материал, който по стряскащо достоверен начин обяснява защо всичко това не може да работи. На теория. Обаче много ме гложди отвътре да пробвам и да споделя дали е така на практика.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?