Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter
Soft Claws или край на драскането

Котка + кожени мебели = ужас! Не точно. С това интелигентно и красиво изобретение епидермисът и на мебелите и на гостите ви ще си остане непокътнат.

Проблемът

Нека си го признаем – котешките нокти са сериозен проблем за всеки, който поне малко милее за здравето и покъщнината си. Не че животинките са виновни, те просто имат своите нужди и им е напълно непонятно защо елементарно действие предизвиква изригването на пушек от ушите на стопаните.

Като собственик на котка (тази, която виждате на снимката тук и във Фейсбук галерията) прочетох за всички възможни начини за спиране на този ужасен и дразнещ, според мен, навик. Купувах спрейове за маркиране, феромони за успокояване и какви ли не други глупости. Дори четох за ампутацията на ноктите като крайна мярка. И установих, че трябва да си много болен човек, за да подложиш животното си на това. Дори ако се абстрахираме от факта, че е забранена със закон (раздел III, член 22) даже и у нас. Тогава какво остава? Тогава идват Soft Claws.

Какво са Soft Claws?

Soft Claws тапи за нокти

Soft Claws са винилови накрайници за котешки нокти, които предотвратяват драскането и съсипването на покъщнината, и предпазват здравето на стопаните, и гостите. Приложението им е бързо и лесно. Резултатът е моментален.

Елегантно се залепват върху ноктите и така не позволяват на острите им, дори и старателно изрязани краища да рушат. Лесно, гениално и безопасно за животното.

Soft Claws са най-доброто решение срещу последиците от котешкото драскане, защото:

 • са единственото хуманно 100% ефективно решение на проблемите с котешкото драскане;
 • предотвратяват нараняванията на хора и животни;
 • предпазват мебелите и покъщнината;
 • предотвратяват разраняване при котки с кожни проблеми;
 • ефектът е мигновен при котки от всички възрасти и породи;
 • могат да се прилагат в домашни условия бързо и лесно;
 • всяка апликация издържа до 6 седмици;
 • не пречат на прибирането на ноктите;
 • напълно безопасни са – използваното лепило е с нетоксична ветеринарна формула;
 • животното добива съвършено нов облик с множеството достъпни цветови комбинации;
 • инвестицията е пренебрежима (вие изчислете колко според вас струва покъщнината и здравето ви).

Създадени от ветеринар през 1990 година като алтернатива на всички останали нефункционални методи, оттогава насам те се ползват и препоръчват от ветеринари по целия свят, в резултат на което са продадени над 50 милиона броя. Респектираща цифра доказваща безусловно качествата на продукта. В Европа Soft Claws са познати едва от няколко години, но това не пречи на Британското кралско дружество за защита на животните да насърчава употребата им, тъй като освен имуществото така животните се предпазват и от самонараняване (например при кожно заболяване) или нараняване на други животни.

Важно е да отбележим, че със Soft Claws вие не се опитвате да отучите животното от природно заложените му рефлекси и инстинкти (кауза пердута, междувпрочем), а вместо това отстранявате последствията от тях – котката все така може да се протяга и маркира, но вече без поражения.

Майната им на мебелите! Хубаво, ами здравето?

Съществуват три основни проблема, когато става дума за котешко драскане и човешко здраве.

Първият са алергиите. Пишещият тези редове е доказано алергичен към котки. И всяко одраскване е съпроводено с мигновен огромен оток на мястото, който рядко минава за по-малко от 12 часа. Както сами се досещате, Soft Claws решават този проблем веднага – ноктите вече нямат досег с кожата.

Soft Claws тапи за нокти

Вторият проблем е малко по-сериозен и се казва болест на котешкото одраскване. Достатъчно красноречиво наименование, нали? Обикновено засяга малките деца, но нерядко и възрастни. Симптомите включват поява на папули, подуване на лимфните възли, треска, главоболие, болки в тялото. В някои случаи тези симптоми остават в продължение на два месеца, а подуването на лимфните възли може да остане още половин година след това. Съществуват и още по-сериозни и дълготрайни увреди. От едно котешко одраскване.

Третият най-общо включва всички така наречени нещастни случаи. Дори да не сте алергични и да не развиете БКО, следите които ще носите дълго време по крайниците си далеч не са приятни.

Майната му на здравето, дай нещо за външния вид!

Soft Claws разкрасяват животното, тъй като се предлагат в редица атрактивни цветове. Няма да има човек, който да не се впечатли при вида им. Котката ви мигом става център на внимание. С тази разлика, че вече не може да навреди на искащите да й се порадват отблизо.

Soft Claws тапи за нокти

Визуално приятния елемент идва от различните разцветки. Като се започне от нормалните ярки цветове, мине се през пастелните и се свърши със златните и сребърни блестящи, които наистина изглеждат специално. За постигане на най-грандиозен wow ефект у хората, прилагайте накрайници в повече от един цвят.

Страници: 1 2

[eshop_addtocart]