Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Въздухарска работа

@ Gift Ideas, Homestyle, Tech

, май 2012

Не знам дали е правилно да кажем, че основното занимание на Stadler Form е въздух, но със сигурност не е далеч от истината.

Въздухарска работа

Овлажнителите за въздух са по-скоро зимен продукт, но прекалено сухия въздух може да се окаже проблем и през останалите сезони. Основно се делят на два типа – работещи на базата на загряване и ултразвук. И двата типа си имат особеностите. Загряващите клокочат, отнемат време да започнат да отделят влага и генерират топлина. Ултразвуковите пък издават един почти недоловим, но понякога дразнещ, кхм, ултразвук. Аз лично имам предпочитания към вторите, а изглежда и пичовете от Stadler Form също. Имат предпочитание и към човешките имена, с които кръщават механичните си отрочета. Странна им работа.

Anton (синята тухла горе) идва в 5 разцветки и на фона на уродливите си събратя произведени от DeLonghi, Solac и други такива разни марки, изглежда като произведение на изкуството. Цената му е малко по-висока, но тотално оправдана. Събира 2.5 литра вода и за разлика от други, не се плаши когато в нея се капнат етерични масла. Ползва се в помещения до 60 кубика или 25 квадрата. Има два нощни режима и автоматично изключване. Oskar, по-голямото му братче, е малко по-кубичен и събира един литър повече.

Fred (бялата дивотия) е овлажнител с нагряване, който никой не би могъл да нарече нещо подобно. Петте цвята определено помагат за това. Събира 3.6 литра и се изключва когато свършат. Подходящ е за помещения до 100 кубика или 40 квадрата.

Viktor е пречиствател за въздух с активен въглен и тристепенна филтрация, включително предварително задържане на прах и косми.

Tom на свой ред е… „пералня“ за въздух. Майтапа настрана, чудото действа почти като пералня, тъй като има центрофуга, през която въздуха преминава. Водата в центрофугата отмива мръсотията и едновременно с това овлажнява. Нещо като наргиле, ама за въздух. Хе-хе. Предназначен е за помещения до 160 кубика или 65 квадрата.

ОttoLilly е „първия женски вентилатор“. При все това на вид е много як. Другото е технологично познато. Брат му Q също изглежда фънки, па макар и строго индустриално, и ще накара любителите на алуминия бурно да аплодират.

Част от нещата можете да купите от любимия ни немски магазин за дизайнерски щуротии. За България дистрибутор засега няма. Предвид особеностите на пазара ни и странните потребителски предпочитания, няма и много сми. За онези, които се кефят на подобни неща, поръчката им от чужбина не е нищо по-различно от ходене до магазина за бири.

[eshop_addtocart]
 • #1 работа
  23.05.2012

  На мен лично сухия въздух ми пречи. Даже мога да се разболея ако спя на печка духалка. Радвам се, че има такива хора, който се занимават точно с това. Така и не разбрах как стават поръчките.

  ОтговорОтговор

 • #2 procopy
  23.05.2012

  Цъкате последния линк в материала и воала…

  ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?