Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Екология по парвенюшки

@ Tech

, август 2012

Скъпи ми, Бонд-Джеймс-Бонд, добрите времена са на път да приключат, след като Aston Martin решиха да развеят еко знамето.

Екология по парвенюшки

Напук на всички останали компании, които се начупват да изглеждат все по-зелени в очите на хората, на Aston Martin никога нямаше и да им хрумне да се правят на онова, което не са, ако не се беше пръкнала европейска регулация за усредненото количество емисии за флотилията на автомобилните производители. С текуща гама, в която 2/3 от моделите са с V12, а останалите едва с V8 двигатели, които си изискват настъпване до пода, последното, което човек би очаквал от тях, е двуместна градска въшка с 1.3 двигател.

Cygnet е ребрандирана Toyota iQ, в която освен някои външни и вътрешни козметични промени, друго не е пипано. Последното дава увереност на Улрих Без, текущия изпълнителен директор, да говори за отношението на компанията към околната среда. Дава също и възможността да продава модела на четири пъти по-висока цена от Toyota (40 000 vs 10 000 €) на всички онези хорица, които в свободното си време нямат против двайсетината литра, които Vantage-а им си пийва на всеки 100 километра, но иначе са еко по душа.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?