Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Завръщането на олд скул гейминга. Kind of.

@ Homestyle, Tech

, декември 2012
Завръщането на олд скул гейминга. Kind of.

Гражданино, а ти инсталира ли антивирусна програма на холната си масичка?!

С трите си аркадни маси британската компания Surface Tension се е заела да прави нещо, с което принципно печели адмирациите ми, като човек, който винаги ще има носталгия по 80-те, а именно да интегрира доброто старо усещане за игране на олд скул аркада у дома, където инсталацията на истински голям шкаф е почти невъзможно. Трите маси предлагат различни опции. Най-малката е с 19″ телевизор и става само за игране. По-големите братчета са с вграден медиен компютър и освен игри, плейват музика и филми, и имат опция за инсталация на… антивирусен софтуер. Хм.

Вътре пък са сложени над 100 игри от Taito Legends 1 и 2, Midway Arcade Treasures Deluxe и Atari Anniversary Edition. С MAME съвместимата система можете да добавите и още. Пултовете се прибират в тялото на масичката и когато телевизорът е изключен под матираното стъкло по нищо не личи, че тя е нещо по-различно от ниска холна масичка. Самите те (пултовете) изглеждат много професионално и тези масички щяха да бъдат супер заместител на досадните ТВ конзоли, ако нямаше един мъничък проблем. Нещо не са ги доизмислили.

Първото, което ще видите, е умопомрачителния дизайн. Англичаните никога не са блестели с особени достойнства по отношение на интериорния дизайн и тези маси са буквална илюстрация на сивотата, която ще срещнете в средностатистическата английска къща. С гротескната си форма в нея те се вписват просто идеално. За Бога, погледнете избора на мъртвешки цветове в този хол и дежурния кремав кожен диван! As boring as it gets.

arcade tables

И ако първото опира до конкретната обстановка в дома на клиента, отчайващата липса на ергономия в масите ще засегне всички. На никой от създателите не му е хрумнало, че на това момиче кръста й ще замине за точно 15 минути. Което пък в един по-глобален план означава, че Камен Воденичаров до нея ще остане на сухо същата вечер, а може би няколко вечери след това, докато виетнамското чудо си свърши работата и кръста на девойката се оправи. И кой, по дяволите, би се чекнал да гледа филм или да браузва в такава позиция?!

arcade tables

4 000 паунда с тези евтини пантички и това ПДЧ? Имам по-добра идея. Даже две Или пък три? Всъщност много.

arcade tables

А какво да кажем за продуктовите фотографии? Чичката правилно се държи за главата. Тотален facepalm. Поне баланса на бялото в сапунерката, с която са снимани, да бяха задали правилно, та едните да не са жълти, другите червени, третите сини.

arcade tables

И накрая един апел. Уважаеми създатели и купувачи на тази масички. Явно не сте от хората, които мислят и милеят за децата, щом ги излагате на телевизионно облъчване от по-малко от един метър, карате ги да гледат под безобразен ъгъл и избивате мозъчните им клетки от ранна възраст с ехидна усмивка на лицето. За вас има приготвено специално кътче в ада. Keep it up.

arcade tables

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?