Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

John’s Phone

@ Gift Ideas, Tech

, март 2011
John’s Phone

Според маркетинга му, това е най-простия мобилен телефон в света. Дали наистина е така не знам, но е толкова як…

John’s Phone е продукт на криейтив агенцията John Doe Amsterdam. Този телефон говори за функционалността си от пръв поглед. В него няма нищо повече от бутони с цифри, вдигни, затвори, 3 позиции за силата на звънене на единствения рингтон и едно миниатюрно екранче на покрива, колкото да виждате какво набирате или кой звъни. Няма менюта, интернети, есемеси, глупости. Няма и адресна книга. Тоест има, ама не в онзи вид, в който си представяте, а съвсем физическа – едно тефтерче на гърба му, скрито под специален капак, където се помещава и химикалката. И ако си мислите, че това е прекалено, замислете се наистина каква част от функциите на телефона си ползвате. Ако притежавате два телефона, като мен, сметката е още по-крива. Аз лично ползвам и двата си телефона единствено за говорене и без никакво съмнение един John’s Phone ще ми е повече от добре дошъл.

Телефонът е четирибандов, батерията издържа до 6 часа разговор и 3 седмици в режим на готовност. Включеният в комплекта хедсет позволява провеждане на разговори със свободни ръце. Плочката не е с най-минималните размери на света, а теглото е 95 грама, но пък е удобен за всеки джоб. Произведен е от пластмаса и хипотетично е непромокаем, но тази част не я вярвам много.

Няколкото цветови разновидности са насочени към различен тип клиентела. Белият със сигурност има за цел да удари iPhone потребителите, черният е за бизнес потребители, розовия вероятно е за тинейджърки. Златния е много bling-bling и определено лови окото. За кого са зеления и кафявия не мога да се сетя. Вероятно за еко екстремисти. Цената е между 69 и 99 евро в зависимост от разновидността.

Блогът им е много приятен и показва, че зад продукта стоят наистина креативни хора.

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?