Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

My Keepon

@ Tech

, февруари 2012
My Keepon

Една добра идея. Която засега май си остава само до там.

След първоначалната еуфория, която My Keepon предизвика и у нас, и спонтанното желание да го купим, нещата се поохладиха. Но какво е това преди всичко.

My Keepon е нещо като настолен питомец, опростена версия на изобретения с цел подпомагане на деца с аутизъм Keepon Pro. Идеята му е да развива сензорните възприятия на децата (без да е задължително те да имат проблем) по интересен начин. Когато възрастни-дебили не си го купуват ей така, заради wow фактора, нали.

Визуално чудото прилича на две жълти топки плюш, пльоснати една върху друга, които се гънат по различни начини в един от два режима: музикален и сензорен.

В музикалния режим с вградения си микрофон My Keepon слуша музиката, която плейвате и се гърчи в такт с нея. Можете да го потупвате по главата по-бързо и по-бавно, за да забързате или забавите денсенето.

В сензорен режим той реагира с извръщане или друга щуротия към една от четирите зони със сензори. Което е много забавно за децата, а в началото и за възрастните.

Клипчетата на сайта много добре илюстрират възможностите и действието му и… тук идва проблема. Оказва се, че между тях и реалността общото не е кой знае колко. В режим на танци My Keepon спира на всеки няколко секунди „за да се увери, че музиката все още свири и да нагоди танца си към нея“. Всъщност потребителите казват, че звукът от моторите му е толкова силен и дава такава интерференция в микрофона, че спирането е с цел филтрация. Често жълтурът дори не забелязва, че музиката се е сменила и продължава да денси като за предишната. Други потребители пък съобщават за проблеми с неговите собствени сензорни възприятия и като цяло след по-задълбочен размисъл човек вижда как маркетинговите глазури изчезват, оставяйки една обикновена играчка.

Иначе ние си се надяваме, че авторите му ще си направят изводи и ще пуснат втора фиксирана версия, която с удоволствие ще купим.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?