Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Parrot AR Drone

@ Gift Ideas, Tech, Toys For Boys

, юли 2011

Още един начин да използвате iPhone-а, iPad-а или iPod-а си за забавление. При това гигантско.

Parrot AR Drone

Куадрикоптерът Parrot AR Drone не е просто играчка с дистанционно. Той е доста иновативна джаджа за забавление. Дистанционното при него е iPhone, iPad или iPod Touch-а на собственика му. И сега ще разберете къде в хитростта. С изтегления специален софтуер вие управлявате летящото нещо. И както можете да се сетите, акселометрите на епълската джвъчка тук идват съвсем на място, защото накланяки телефона/плеъра/пада напред, вие командвате дрона да върви напред. Същото е и с настрани и назад. За излитане и кацане има специален бутон на интерфейса. Той автоматично поема контрол над летателния апарат и го издига или спуска. С двата кръгли виртуални джойстика върху екрана вие пък ръчно контролирате издигането и спускането, въртенето и прочие.

За да е още по-фънки преживяването, двете му вградени камери стриймват видео директно до управляващото устройство. И тук идва wtf момента. Те могат да се използват за наслагване на образ в augmented reality игри, при които летейки вие стреляте по гадове или правите други невероятни маймунджелъци. Можете да си устроите и dogfight между два дрона, все едно играете електронна игра! С дистанцията на контролиране от 50 метра разполагате с предостатъчно място за това.

Отзивът на един познат, който го има е, цитирам „The best remote control drone/chopper I’ve ever come accross.“

Как се случва целия този здрав обмен на данни между двете устройства, ще се запитате вие. Внимавайте сега. В дрона има вграден хотспот!

Хвъркатото идва с две, хм, тела. Едното е безопасното, което изолира перките в специални отделения и помага за това главите на всички в околността да останат на мястото си, докато вие си играете, второто няма такива екстри и се води по-аеродинамичното и осигурява значително по-добра маневреност на апарата.

Цената на страхотията е около 300 паунда, а в британския Амазон дори тече известно намаление.

По думите на моя познат, едно зареждане на батериите стига за 15 минутна сесия.

[eshop_addtocart]

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?