Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Drive

@ Arts&(Sub)culture

, ноември 2011

Най-накрая се вредихме да изгледаме тазгодишния феномен от Кан с награда за най-добър режисьор. И останахме със смесени чувства.

Drive

Докато е факт, че филмът е увлекателен и се гледа лесно, и приятно, друг такъв факт е, че безмълвните паузи в един момент идват мъчителни. Отдаването на трибюти и вдъхновяването от чужд труд принципно са съвсем нормални и хубави неща. Лошото идва когато се прекали с тях.

Drive ще хареса на хората като мен – изплющялите всички GTA-та, по много простата причина, че ще ни пренесе във филмов свят много близък до този на играта. Ще ни покаже един мрачен и студен персонаж, който няма чувството за хумор на нито един от GTA образите, с които сме играли, но въпреки това е силен и лесен за отъждествяване. Не знам какво показва на останалите хора, но сигурно има нещо, за да получи бурни овации на крака в Кан, висока оценка от критиката, та чак до вече откровени глупости, като „A masterpiece of art“. Nigga, please!

A masterpiece of art този филм далеч не е дори само поради това, че дупките в сюжета оставят място за цял един отделен филм. Някои моменти са разказани набързо, на други е отделено повече внимание от необходимото, трети не зная защо са там.

Така погледнато отзивът започва да звучи по-скоро в отрицателната гама, но не бива. Drive е хубав филм, който задължително трябва да бъде видян, но преди това просто имайте едно на ум да оставите големите си очаквания, породени от грандиозни ревюта настрана.

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?