Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

Пикник насред София?! Fuck yeah!

@ People&Places

, май 2011

Недостатъците на българските паркове са, че в тях има прекалено много кучешки говна, кърлежи и необлагородени полянки, за да може човек да си направи малък пикник.

Пикник насред София?! Fuck yeah!

Живея до Южния парк и никога не съм си и помислял, че някой ден ще си направя пикник там по начина, по който съм гледал другарите американци да го правят в Сентръл парк или другарите британци във Виктория парк. Това, уви, в нашите условия е невъзможно, макар че съм виждал хора да се въргалят щастливо в къде по-ужасни места. Но ние не сме такива хора, нали така?

Ако и вие страдате от невъзможността да се насладите на истински пикник без да ходите извън града, щастлив съм да ви съобщя, че онзи ден докато се разхождах из затънтените части на квартала си открих нещо вълнуващо.

Въпросното място се намира на територията на кварталите Кръстова вада и Витоша. Представлява голямата все още незастроена площ оградена от кварталите, околовръстното и улица Филип Кутев. Огромната зелена поляна се намира в половината откъм околовръстното. Другата половина е осеяна със суха растителност и не е много подходяща за целта.

Макар да я пресичат няколко автомобилни коловоза оставени от ентусиасти и да има вероятност по тях по някое време да се изсулят 1-2 автомобила, те по никакъв начин не пречат на възможността да се отпуснете на тихо и красиво място. Трафикът от околовръстното, Симеоновско и Черни Връх не се чува. Гледката към Витоша е чудесна, а липсата на Кремиковци осигурява кристален поглед в другата посока.

Освен вас едва ли ще има някой друг и тази липса на човешко присъствие води до съответните позитиви – мястото е девствено (доколкото изобщо е удачно да се използва такъв термин за нещо градско). Няма боклуци, няма следи от човешко присъствие, няма и хора. Навярно ще бъдете единствените там. Поне докато не цъфнем и ние.

И сега най-важното. Как да стигнете.

Пикник в София

Трябва да се докарате до Черни връх. Ако идвате от Сребърна ще карате малко повече. Ако идвате от околовръстното, на 200 метра след края на новия асфалт, точно преди един билборд, вдясно започва черен път. Или казано по друг начин, точно пред офиса на Auto 1. Хванете го и карайте все направо. После има едно леко отклонение вляво, което не може да сбъркате, тъй като минава между два високи дувара окичени с камери. Малко след това ще стигнете края на пътя и пред вас ще се изпречи едно мини мостче. Прекосявате го и сте там.

p.s. Знам, че не сте като онези животни, които превръщат всяко място в кочина, но все пак съм длъжен да помоля – събирайте си боклуците. Не е нужно да съсипваме всичко. Нищо, че един ден багерите ще минат и от там. Нека поне дотогава си го ползваме като цивилизовани хора.

[eshop_addtocart]
  • #1 PNed
    26.04.2013

    искам да попитам скоро ли е писана статията? актуална ли е информацията за мястото? мерси предварително :))

    ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?