Sassy RSS feed Sassy Facebook page Sassy Twitter

The Lisbonaire Apartments

@ People&Places

, януари 2012

Не са бюджетни, но пък са красиви, дизайнерски пипнати, индивидуални и са в историческия център на Лисабон. Кой ли?

The Lisbonaire Apartments

Човек дори и голям родолюбец да е (каквито ние изобщо не сме), рано или късно узрява за идеята да отскочи до Лисабон. Къде да се отседне там обаче е една много дълга и тромава тема, която изисква много браузване. Тук изключваме софасърфинг и хостел опциите, просто защото не сме и от тоя тип хора. А притежавайки дете, те не са и най-добрата алтернатива.

И така в хода на мислене, чоплене и ровене достигнахме до The Lisbonaire Apartments. Проектът, чиято идея основно се формулира, като „вземи тази сграда от 60-те, изкорми я и я направи на дизайнерски апартхотел“, е дело на местни студия, чиято цел е да пресъздадат португалския дух барабар с останалото. Резултатът е внушителна и респектираща фасада с 19 индивидуални студия и апартаменти с размери от трийсетина до седемдесетина квадрата и едно общо мазе-галерия-ателие-чилаут зона.

Апартаментите са дизайнирани много чисто, прегледно и приятно за окото и докато ги разглежда човек няма как да не се запита на кого му е хрумнала идеята да прекали с виниловите текстове по стените и най-вече на определени места да използва потресаващи шрифтове. И тук говорим за такова прекаляване, че дори капака на тоалетната чиния носи надпис какво се прави там. Хм.

Всички апартаменти имат собствена кухня и санитарен възел, а в зависимост от квадратурата, всекидневната и мястото за спане или са споделени, или са отделни.

Опция е поръчката на детски пакет с кошара, количка, играчки и прочие, за което им свалям шапка.

Но в този контекст идва и най-сериозния недостатък – в нито един апартамент няма най-обикновена двойна спалня. Все едно живеем в свят, в който е немислимо някакви хора да спят заедно. Вместо това всички легла са отделни, така щото идеята очевидно е в настаняването на определен брой хора в дадения апартамент. В този смисъл, като легла се третират и диваните, което според мен е малко хипарско, особено като се вземат предвид цените.

Тъй че ако все още не сте направили генерално променящата живота крачка да имате дете, или пък сте от хората, които спят на отдели легла – The Lisbonaire Apartments е много вероятно да ви харесат неудържимо.

[eshop_addtocart]
 • #1 данчо
  13.01.2012

  ние бяхме ей тук, с дете, персоналът са супер млади пичове, които ни разказаха много полезни неща за браузването из града, а закуската им е номер едно
  единствено беше малко по-шумно – самата сграда е много стара и за това не е добре шумоизолирана
  http://guesthouselisbon.com/ribeiratejo/

  ОтговорОтговор

Коментарът ви съобразен ли е с правилата за поведение в сайта?